Opskrifter

Lakseskiver med nem hollandaisesauce

Onsdag, 26. december 2012af Redaktion
Laks og hollandaise - klassisk og lækker middag

Ingredienser til lakseskiver med nem hollandaisesauce

(4 pers.)

4 laksesteaks a ca. 200 g
½ tsk. salt
Kværnet peber

Sauce
125 g smør
6 æggeblommer
1 dl fiske- eller grønsagsbouillon
1-2 spsk. citronsaft
Salt

Tilbehør
Små pillekartofler, asparges, ærter, broccoli eller bønner

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Sådan gør du
Skyl og tør lakseskiverne og skær skindet af. Læg laksen på en plade med bagepapir og drys med salt og peber. Sæt lakseskiverne i ovnen 10-15 min. ved 125°, til kødet lige netop ændrer farve fra rødt til rosa. Hvis den får for meget, bliver lakesmagen kedelig.

Sauce: Skær smørret i skiver og kom dem i en tykbundet gryde sammen med æggeblommer, bouillon og citronsaft. Varm saucen op under stadig piskning ved jævn varme, til den er tyk og lækker. Tag gryden fra varmen og smag den til med citron og salt. Viser saucen tendens til at skille, kan den reddes med lidt koldt vand og kraftig piskning.

Spis små pillekartofler og asparges, ærter, broccoli eller bønner til laksen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Lakserullesteg med salat og ristede kartofler
Laksesteak med kant
Fiskesuppe med kokosmælk



Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop