Opskrifter

Lussekatte

Mandag, 5. december 2011af Redaktion
- også kaldet luciaboller

50 g gær
4 dl lun mælk
1 æg
1 dl sukker
2 tsk. salt
100 g smeltet smør
½-1 g safran (afhængig af styrken)
Ca. 800 g stærkt bagehvedemel
Æg og rosiner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, sukker, salt, smør og safran. Kom halvdelen af hvedemelet i og rør grundigt. Forsæt med melet, til dejen er smidig. Ælt i mindst 10 min. Lad hæve tildækket til dobbelt størrelse. Slå ned og form til S'er - eller andre figurer. Lad dem efterhæve i 1 time. Bages ved 210° i 12-15 min. Spises lune eller nybagte. Hvis du ikke skal spise dem straks, skal de fryses, da her er tale om en fed gærdej, som hurtigt bliver smuldret, hvis den opbevares ved stue- eller køletemperatur.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...


Svenske pepparka-
kor


Svensk gløgg


Klejner og peber-
nødder










FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.

Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...

Få tjek på al julemaden her...











Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop