Opskrifter

Marineret lam med spinat med ost og raita

Fredag, 6. september 2013af Redaktion
Det indiske køkken er et af de helt store klassiske køkkener. Mange tror, at det er meget stærkt, men det nordlige indiske er ikke kun stærkt: Der er mange retter, der blot er pikant krydrede, og så er der tale om simreretter, der giver meget mørt og smagfuldt kød. I det indiske spiser man mange retter i samme måltid

Ingredienser til marineret lam

(6 pers. - som del af et helt måltid)

1 lammebov eller 2 lammeculotter
1 middelstort løg
1 grøn frisk chili
2 cm frisk ingefær
12 stilke mynte
1 stilk koriander
12 rosiner
2 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber


Tilbehør
Naanbrød (købes færdige eller bages efter opskrift på familiejournal.dk, se vores opskrifter på naanbrød her)

Fremgangsmåde til marineret lam

Pil løget, rens chili og skræl ingefær. Kom alle ingrienser undtagen lammet i en hakker eller morter og blend til en masse, der smøres på lammet. Marinér kødet i køleskabet natten over. Tænd ovnen på 110 grader og stil kødet ind om formiddagen. Langtidssteg det i 7-8 timer til det er så mørt, at det kan plukkes med fingrene. Server helt og spis med højre hånd.

Ingredienser til spinat med ost

(6 pers. - som del af et helt måltid)

500 g frossen hel spinat
1 løg
1 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk. soja- eller jordnøddeolie
1 tsk. hel spidskommen
1 spsk. garam masala
1 tsk. chilipulver
Salt og peber
200 g panir (indisk friskost, der kan købes hos udenlandske købmænd. Kan erstattes af letsaltet feta og så udelades salt i retten. Panir tåler frysning)

Fremgangsmåde til spinat med ost

Optø spinaten. Pil og hak løg, ingefær og hvidløg. Kom det i olien i en gryde og tilsæt spinaten sammen med spidskommen, garam masala og chili. Kog det sammen og vend terninger af osten i. Smag til med salt og peber. Lad retten småkoge i 5 min., så osten smelter i kanten og jævner spinaten.

Ingredienser til raita

(6 pers.)

5 dl tyk yoghurt
1 agurk
1 tsk. stødt
koriander
1 tsk. hel
spidskommen
1 tsk. paprika
Salt og peber

Fremgangsmåde til raita

Kom yoghurt i en skål. Skræl agurken, halver den og skrab kernerne ud. Skær kødet i små tern og kom dem i yoghurten. Smag til med stødt koriander, tørristet hel spidskommen, paprika, salt og peber. Server som det kølende element til retten.

Tip: Originalnavnet på lammeretten er kismis gosht, mens spinaten lyder navnet palak panir.


Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Kalveblanquette
Helstegt frikandeau og bagt kartoffelurtemos


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop