Opskrifter

Osso buco milanese

Fredag, 2. november 2012af Redaktion
Osso betyder ben og buco er et hul, altså ben med hul i med dejlig marv. Skiverne er bedst, når de skæres af den øverste del af skanken, hvor der er mest kød på. Det kan også laves med skiver af okseskank, men skal så simre ½-¾ time længere

(4 pers.)

4 skiver kalveskank
2½-3 cm tykke
1½ tsk. salt
Groftkværnet peber
2 spsk. olie
1 spsk. friskhakket merian/oregano el. 1 tsk. tørret
2 løg
1½ dl hvidvin
1 dl vand
2 ds. flåede tomater

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Krydderbuket
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 bdt. persille

Gremolata
1 bdt. persille
1 usprøjtet citron
1 stort fed hvidløg

Tilbehør
Løse ris eller båndpasta
Skær nogle snit i kanten af hver kødskive, så de ikke danner skåle under stegningen. Gnid skiverne med salt, peber og merian og brun dem i olie. Tilsæt resten af merian, hakket løg og halvdelen af hvidvinen og lad det koge uden låg i 5 min. Hæld væden fra tomaterne. Kom resten af hvidvinen, vand og tomater i gryden. Bind krydderbuketten sammen med kødsnor og læg den ned til kødet. Lad det simre 1¾-2 timer, til kødet næsten falder fra benet.

Gremolata: Hak persillen og bland den med revet citronskal og finthakket hvidløg.
Tag krydderbuketten op af gryden. Tag kødet op og hold det varmt. Kog saucen ind og smag til med salt og peber. Anret skiverne portionsvis med sauce og et drys gremolata. Server med løse ris eller båndpasta.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også...
Casa blanca gryde
Svinekæber med bønner og uretspelt

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Mere mad fra andre lande...