Opskrifter

Pastagratin til middag

Onsdag, 8. oktober 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav en lækker pastagratin med et butternut græskar eller en courgette, krydrede pølser og gode krydderier

Opskrift på pastagratin

(4 pers.)

1 lille butternut græskar el. en stor courgette
2 tsk. olivenolie
4 kviste salvie
8 små krydrede pølser
Revet muskatnød
350 g conghilie-pasta
50 g smør
50 g hvedemel
8-9 dl mælk
Salt og peber
50 g parmesanost
100 g mild danbo eller lign.
1 kugle frisk mozzarella
Evt lidt trøffelsolie

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til pastagratinen

Kog hele græskarret i vand i 45 min., til kødet er blødt, men ikke smattet. Flæk det og skrab indmaden ud i kugler. Steg salviebladene i olie på en stor stegepande. Tag kødet ud af pølserne og form små kødboller. Kom bollerne på panden med salviebladene og lad dem stege i nogle min., til de er brune. Tag dem op og kom halvdelen af græskar- el. courgettekødet på panden. Kog resten af græskar- el. courgettekødet til mos med lidt vand. Blend det med muskatnødden. Kog pastaen efter anvisning på pakken, men 2 min. mindre.

Afbag smørret med mel og spæd med mælk. Kog det godt igennem og krydr med salt, peber og rør det mosede græskar i. Kom lidt af massen i et ovnfast fad. Kom den drænede pasta, kødboller og de stegte græskar- el. courgettekugler i resten af den afbagte sovs og hæld det i gratinfadet sammen med revet danbo og halvdelen af mozzarellaen. Riv resten af mozzarellaen og parmesanen over retten. Sæt den i ovnen ved 220º i 30 min.



TIP: Mange supermarkeder har minipølser både af chorizotypen og den mere almindelige brunchpølse. Begge kan bruges i gratinen alt efter smag.





Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.