Pølsegryde med medister og svampe

Dette er en fuldvoksen pølsegryde som nok skal gøre alle mætte.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Pølsegryde med medister, svampe og oliven
1 t og 15 min
6 personer

(6 pers.)
25 min. + 40 min. i ovnen

2-3 spsk. olivenolie
350 g hakket løg
2 hakkede gulerødder
400 g bacon i tern
1 kg krydret medister, røget medister ell. tykke grillpølser
2 spsk. hvedemel
2 glas rødvin
80 g tomatpure
3-4 dl bouillon
1-2 dl sorte oliven (helst Kalamata med sten)
500 g champignoner
50 g tørrede karljohansvampe udblødt i vand i 1 time
5 laurbærblade
Salt og peber

Tilbehør:
Flute

Steg løg og gulerødder i en gryde. Kom bacon og pølser i mindre stykker ved og steg i 3 min., til det er brunet. Tilsæt så mel, og når det har absorberet væden, kommes bouillon og vin ved sammen med tomatpuré, oliven og vaskede, kvarte champignoner, karljohansvampe og laurbær. Drys med lidt salt og peber, hæld det i et ildfast fad med låg og lad det småsimre i ovnen ved 200° i 40 min. Smages til og serveres med brød og evt. grøn salat.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.