Opskrifter

Pulled kylling med linsesalat og mynte

Tirsdag, 21. oktober 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Pulled kød er smørmørt, langtidsstegt kød med krydrede marinader

Opskrift på pulled kylling med lækkert tilbehør

Opskriften på pulled kylling er beregnet til 4 personer

Det skal du bruge til pulled kylling
1 hel kylling
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. hvidvins-eddike
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. karry
Lidt vand
Salt og peber

200 g belugalinser
4 gulerødder
1 bundt mynte
2 dl skyr
En anelse frisk peberrod
250 g cherrytomater

Vil du også prøve pulled pork, så prøv denne lækre opskrift

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Sådan laver du pulled kylling

Dup kyllingen tør og læg den i et ovnfast fad. Rens og pil løg og hvidløg. Kom dem i en foodprocessor sammen med eddike, fennikelfrø og karry og blend med lidt vand. Gnid kyllingen med salt og peber ind- og udvendigt, og smør så den blendede masse på udvendigt. Lad den trække et døgn godt tildækket i køleskabet.

Sæt kyllingen i ovnen ved 120º i 3 timer. Skru op til 175º og giv kyllingen 30 min. her til sidst.

Kog belugalinserne efter anvisning på pakken med salt i vandet. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Pluk bladene af mynten. Rør skyr med revet peberrod, salt og peber og vend de varme linser heri. Vend med gulerødder og mynte lige inden servering og pynt med halve cherrytomater.

TIP: Har du ikke lige frisk peberrod, kan knuste, hele sennepskorn eller en god stærk dijonsennep give lidt af den samme gode styrke i smagen.

Det er muligt at købe færdiglavet marinade til din pulled pork, men du kan også købe en krydderiblanding som giver en helt fantastisk smag.

Køb MILL & MORTAR SMOKEY SALLY KRYDDERIBLANDING Ø - 50 GR her