Opskrift på klassisk risalamande og kirsebærsauce

Denne opskrift på risalamande og hjemmelavet kirsebærsauce fungerer år efter år. Man kan variere den som laktoserfri og undlade portvinen. Det meste kan laves dagen før.
Af
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce
1 t og 15 min
6 personer

Risalamande

(6 pers.)

1 dl grødris
2 dl vand
6 dl sødmælk
1 flækket stang vanilje
75-100 g smuttede hakkede mandler + en hel mandel
Ca. 2 spsk. sukker
4 dl piskefløde

Prøv også: Let risalamande med vaniljecreme

Kog grøden dagen før. Bring vand og mælk i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ris og vanilje og lad det småkoge under låg ca. 50 min., til grøden er jævn. Rør i grøden af og til og smag til sidst til med en anelse salt. Afkøl grøden. Pisk fløden til skum og vend den i grøden sammen med mandler, også den hele mandel. Smag desserten til med sukker og hæld den i en skål. Stil risalamanden i køleskabet, til den skal serveres sammen med...

Kirsebærsauce

1 glas syltede kirsebær
1-2 tsk. kartoffelmel
Evt. 2 spsk. portvin

Bring kirsebær med lage i kog. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Tag kirsebærrene fra varmen og hæld straks jævningen i under omrøring. Tilsæt portvin. Server saucen kold eller varm.

Nu du har mandlerne fremme...
Tærte med hindbær og mandler
Sødstærke mandler
Italienske mandelkager

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.