Opskrifter

Saltmandler på pande

Lørdag, 19. november 2011af Redaktion
Saltmandler smager godt, de er lette at lave og er et godt alternativ til alle de søde sager man får til jul. Saltmandler serveres med citronmarineret cheddarost

Ingredienser til saltmandler
200 g mandler
1 dl vand
1 spsk. havsalt

Saltmandler - sådan gør du

Hæld mandler, vand og salt på en stegepande. Kog ved høj varme, så vandet damper af. Rør rundt i mandlerne og skrab pandens bund, så saltet fra bunden hæfter på mandlerne som et tyndt hvidt lag. Hæld dine saltmandler på bagepapir og lad dem blive kolde.
Saltmandler er godt modspil til alt det søde, og de her laves på 5 min.

Tilbehør til dine saltmandler:

Citronmarineret cheddarost

3 laurbærblade
200 g cheddarost
1 usprøjtet citron
1-2 rosmarinkviste
1½ tsk. flagesalt
2-3 dl neutral olie

Udblød laurbærbladene et par timer i koldt vand, friske blade behøver ingen udblødning. Skær osten i tern på ca. 1 x 1 cm. Skær halvdelen af citronskallen i strimler og pres ca. ¾ dl saft. Læg laurbærblade, ost, citronskal og -saft, rosmarin og salt i et glas. Hæld olie over, så det dækker. Trækker koldt ca. 1 døgn.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Brændte mandler
Kandiserede æbler
Pistaciefirkanter

Få tjek på al julemaden her...








Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop