Opskrifter

Sellerisuppe med æbler

Torsdag, 9. oktober 2008af Redaktion
(4 pers.)25 min25 g smør1 kg selleriknold1 løg4 store faste æbler, skrællede og udkernede (gråsten f.eks.)3 fed hvidløg3 dl hvidvin1 l hønsekødssuppe3

(4 pers.)
25 min

25 g smør
1 kg selleriknold
1 løg
4 store faste æbler, skrællede og udkernede (gråsten f.eks.)
3 fed hvidløg
3 dl hvidvin
1 l hønsekødssuppe
3 dl piskefløde
Salt og peber
3 gulerødder
3 selleristilke
2 porrer
1 spsk. hakket bred persille


Tilbehør:
Groft brød

Rens alle grønsagerne og skær selleriknolden i store tern, mens gulerødder, stilke og porrer hakkes fint. Steg sellerien i halvdelen af smørret med løg, halvdelen af hvidløget og 2 af æblerne i en stor gryde. Hæld vin og suppe på og lad det koge i 20 min., til det er mørt. Pureres i blender og smages til med fløde, salt og peber. Sauter urterne med persille og resten af æbler og hvidløg i resten af smørret og top op i suppen med dette ved servering. Giv groft brød til.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Er du suppeglad? Så prøv også

Courgettesuppe med skinke

Linsesuppe med fetamuffins

Sellerisuppe med linser og hvidløgsstave