Stegt kylling med bagte gulerødder og broccolisalat

Her får du opskriften på lækker, sprød kylling med godt og nærende tilbehør i form af bagte gulerødder og en frisk broccolisalat. Velbekomme!
Af
af Kristina Marckmann
Stegt kylling med bagte gulerødder og broccolisalat

Lækker opskrift på stegt kylling med bagte gulerødder og broccolisalat.

Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
1 t og 25 min
4 personer
Stegt kylling
1 kg kyllingeoverlår
1 tsk. salt
1 tsk. hvidløgspeber
Bagte gulerødder
750 g gulerødder
1 helt hvidløg
1 spsk. olivenolie
3 spsk. sesamfrø
2 kviste citrontimian
Salt og peber
Broccolisalat
1 broccoli
45 g soltørrede tranebær
1 dl syrnet fløde
1 spsk. æblegele
100 g sprødristede bacontern

Fremgangsmåde

  1. Krydr kyllingestykkerne med salt og hvidløgspeber og steg dem i ovnen ved 200° i 60 min.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
  3. Bland gulerødderne med hvidløg i fed, olie, sesam og timian og læg dem i et ovnfast fad.
  4. Stil gulerødderne ind til kyllingen og lad dem stege med i de sidste 35 min.
  5. Del broccolien i små buketter og bland dem med tranebærrene.
  6. Rør den syrnede fløde med æblegele og vend broccoliblandingen heri, drys med baconternene og server.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.