Opskrifter

Stegte koteletter på ben i asiatisk rødvinssovs

Mandag, 16. august 2010af Redaktion
God middag med masser af smag

(4 pers.)

4 racks med 2 koteletter i hver, helt afpudsede af kamsteg med ben
2 skalotteløg i skiver
1 dl rødvin
2 spsk. oystersovs
1 tsk. sukker
2 tsk. majsstivelse
Ca 1 dl vand

Marinade
2 spsk. oystersovs
2 kviste rosmarin

Salat
2 hjertesalat­hoveder
100 g friskbælgede ærter
50 g høvlet parmesan

Dressing
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber

Smør oystersovs på svinerackene og lad dem trække i 1 time koldt. Sæt dem i forvarmet ovn på 225° i 10 min. Skru ned til 180°, hæld vinen over, stop rosmarin ved og giv dem yderligere 25 min. Sauter løgene i lidt olie, hæld stegelagen, mere oystersovs, sukker og stivelse udrørt i vand ved, og lad sovsen koge igennem. Smag til og server til kødet. Mens kødet er i ovnen, skylles salatbladene og duppes tørre. Vendes med ærter og dressing. Lige inden servering høvles parmesan over.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Lammekoteletter med jordskokker og hvidløgskartofler
Koteletter stegt med rabarber
Koteletter i wok

Vin til maden? Lær en masse om gode vine...