Opskrifter

Suppe: Lækker oksekødssuppe

Mandag, 12. oktober 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Oktober måned indbyder til en smagfuld suppe - prøv denne lækre oksekødssuppe med grøntsager.

Det skal du bruge til suppe med oksekød og grøntsager

(4 pers.)
1 kg oksebryst
½ bdt. persille
1 spsk. salt
Persille
1 kvist timian
10 peberkorn
2 porrer
1 knoldselleri
3 gulerødder
2 persillerødder
1 løg

Prøv også: Suppe af rødbeder med flæsk dertil

Sådan laver du suppe med oksekød og grøntsager

Kom kødet i en gryde, tilsæt 2½ l vand og bring det i kog.
Skum suppen af, tilsæt salt og skum af igen.
Kom persille, timian og peberkorn i et tefilter, bind til og læg det i suppen.
Snit det hvide af porrerne i ringe og kom det grønne i suppen sammen med 1/3 af sellerien, 1 gulerod, 1 persillerod og løg.
Skær resten af rodfrugterne i tern og læg dem i vand sammen med porreringene.
Lad suppen småsimre under låg i 3 timer og tag kødet op.
Sigt suppen, skum fedtet af og kog suppen ind til ca. 1 l.
Kog grønsagerne møre i suppen ca. 15 min. og skær kødet i tern.
Kom kødet i suppen, smag til med salt og peber og servér med groft brød.

Prøv også: Blomkålssuppe med gulerødder