Opskrifter

Svampekarry med ærter

Lørdag, 8. september 2012af Redaktion
Spændende karryret med årstidens svampe

(3-4 pers.)

4 spsk. jordnøddeolie
500 g blandede svampe, f.eks. østershatte, shiitakesvampe og champignoner
Salt og peber
1 spsk. god karry
1 finthakket løg
3 cm fintrevet ingefærrod
3 fed hakket hvidløg
2 dl tomatpasta (eller blendede tomater fra dåse)
1-2 dl grønsags­bouillon
1 stor, rød peber
2 dl grønne ærter (fra frost)
Lidt revet, usprøjtet citronskal
½ dl piskefløde
Frisk koriander til pynt

Tilbehør
Kogte ris

Rens svampene og skær dem i kvarte. Steg dem ad flere omgange i olien. Drys med salt og peber. Tag dem op. Svits karryen med løg, tilsæt ingefær og hvidløg, kom tomatpasta og lidt af bouillonen i, lige inden det brænder på. Lad det koge ind. Tilsæt svampene og evt. mere bouillon og kog igennem. Skær den røde peber i tynde strimler og lad den koge med i 3 min. Tilsæt citronskal, fløde og ærter. Smag til og server med ris.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Nu er det svampesæson...


Svampemøde

Pizza med blandede
svampe

Lammemørbrad med
kantareller

Marinerede kejser-
hatte med friske
hasselnødder

Kantareltærte











Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop