Kantareltærte
Kantarel er den lettest genkendelige svamp i skoven. Lys til mørk gul afhængig af voksestedet. Hatten er 3-8 cm i diameter, gul, god fast konsistens med en bølgende hattekant, der først er indadbøjet og senere flader lidt ud. Svampen dufter svagt af abrikos og smager også meget svagt af det i rå tilstand.
I sensommeren findes kantareller hos grønthandleren og i supermarkeder.
De er okay, men ikke så friske og kraftige i smagen som dem, man selv plukker i skoven.
Kantarelsmagen bliver ekstra god, når svampene først simrer i fløde-mælken.
Dej
175 g mel
100 g smør
½ tsk. salt
2-3 spsk. ymer
Fyld
300 g kantareller
2 løg
15 g smør
1 dl piskefløde
1½ dl mælk
2 æggeblommer
1 æg
Salt og peber
75-100 g revet ost
Dej: Smuldr mel og smør. Tilsæt salt og ymer og saml dejen. Tryk den ud i en tærteform på ca. 24 cm.
Stil den køligt ½ time. Drys bunden med et tyndt lag revet ost og forbag den 10 min. ved 200°.
Fyld: Rens svampene med en lille børste uden at lægge dem i vand. Pil og hak løget. Varm en stegepande med smør og svits løg og kantareller, til væden er dampet af. Tilsæt fløde og mælk og lad det simre 4-5 min. Tag panden fra varmen, hæld det i en sigte, og lad væden køle lidt. Pisk æggeblommer og æg i fløde-mælken og smag til med salt og peber. Læg kantareller og løg i tærtebunden og hæld fløde-mælken over. Drys resten af osten på. Bag tærten færdig ved 175° midt i ovnen ca. 30 min. Spis den lun med en letkrydret salat.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
TÆRTER TIL HVERDAG OG FEST
Lækre opskrifter på tærter til en frokost eller let middagsmad.
Se masser af opskrifter her
Find flere opskrifter her...
Små italienske brombærtærter
Minipizzaer med kantareller
Cannelonni med rejer og kantareller
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)