(4 pers.)
Det skal du bruge til tærte og æblesalat:
Bund:
125 g hvedemel
75 g grahamsmel
½ tsk. salt
75 g smør + lidt til formen 6-8 spsk. koldt vand
Fyld:
500 g gulerødder
1 løg
2 spsk. smør
200 g grønkål
2 dl cremefraiche
2 æg
1 tsk. tørret timian
Peber
100 g fetaost i blok
Æblesalat:
4 søde æbler
1 rødløg
1 bdt. persille
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
Salt og peber
Prøv også: Spinat-skinke tærte
Sådan laver du tærten og æblesalaten
Bund:
Bland de to slags mel og saltet.
Smuldr smørret i melet.
Tilsæt vand, til dejen hænger sammen.
Rul den ud og kom den i en stor, smurt tærteform.
Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen ved 180° i 15 min.
Fyld:
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Hak løget.
Svits gulerødder og løg i smør, til de er gyldenbrune.
Skyl kålen, rib den og hak den groft.
Bland den med gulerødder og løg.
Pisk cremefraiche, æg, timian og peber sammen i en skål.
Riv fetaosten og rør den i æggemassen.
Fordel gulerødder og grønkål i tærtebunden og fordel æggemassen ovenpå.
Bag tærten i ca. 20 min. ved 180°, til den er fast.
Æblesalat:
Skær æblerne i både og løget i skiver.
Hak persillen.
Rør olie og eddike sammen.
Vend æbler, løg og persille sammen og vend det med dressingen.
Smag til med salt og peber. Servér tærten med æblesalat.
Tag også et kig i galleriet nedenunder, hvor du finder en masse skønne desserttærter
Skønne desserttærter














Kaneltærter med citruscreme
Lækre tærter af butterdej - der bliver seks små tærter
Se opskriften her...
7 / 21


Pæretærte med mandellåg
En herlig tærte, der serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum
Se opskriften her...
8 / 21


















Annas æbletærte
Det søde med det sure – blandingen af æbler og toscaglasuren giver en utrolig lækker smag
Se opskriften her...
17 / 21






Banantærte
Tærten her skal helst laves i en metalform, for at siruppen karamelliserer rigtigt, men den kan også laves i en silikoneform, så skal kagen blot et par min. under grillen efter den er bagt
Se opskriften her...
20 / 21