(2 pers.)
Det skal du bruge til torsk i persille-citronsovs:
400 g nye kartofler
1 skalotteløg
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl hønsefond
50 g smør
½ usprøjtet citron
4 kviste persille
Salt og peber
2 x 200 g torskefilet (el. havkat)
1 spsk. olivenolie
1 bdt. brøndkarse
Sådan laver du torsk i persille-citronsovs
Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre.
Pil og hak skalotteløget og kog det med eddike, til den er fordampet.
Tilsæt fond og pisk så langsomt smør i fonden.
Smag til med revet citronskal, -saft og skyllet, hakket persille.
Drys fisken med salt og peber og steg den i olivenolie på en varm pande.
Mos kartoflerne let og anret dem på to tallerkner.
Drys brødkarse over og læg fisken over.
Top op med sovsen.
Prøv også: Laks med rodfrugter