(1 pers.)
Det skal du bruge til torsk med tomater og oliven:
150-200 g torskefilet uden skind el. ben
1 tsk. groft havsalt
2 løg i skiver
1 tsk. olivenolie
150 g cherrytomater
Salt og peber
1 nip sukker
3 kviste timian
5 små sorte oliven
150 g broccoli
3 valnøddekerner
Saften af ½ citron
5 dråber valnøddeolie
Sådan laver du torsk med tomater og oliven
Kom fisken i et ovnfast fad.
Drys med salt og stil den koldt i 30 min.
Steg løgene forsigtigt i olie, til de karamelliserer lidt.
Skær tomaterne i kvarter.
Kom tomater, salt, peber, sukker og timian ved løgene og lad det hele simre ved svag varme i 5 min.
Hæld blandingen over fisken, pynt med oliven og stil fadet i ovnen ved 210° i ca. 8 min., til fisken er akkurat gennemkogt.
Damp broccolien i saltet vand i 3 min.
Drys retten med grofthakkede nødder, dryp med citronsaft og et par dråber valnøddeolie.
Krydr med salt og peber.
Prøv også: Stegt laks med ravioli - mad til én person