(4 pers.)
Det skal du bruge til kødboller i fad med tomat og ost:
400 g hakket oksekød
1 æg
Salt og peber
1 tsk. paprika
2 ds. hakkede tomater med basilikum
1 fladbrød (f.eks. focaccia)
2 kugler mozzarella
1 lille bdt. basilikum
Tilbehør: Grøn salat
Bland kød, æg, salt, peber og paprika i en skål.
Form kødet til små, faste kødboller og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld 2 dåser hakkede tomater ved, drys med mere salt og peber og sæt fadet i ovnen i 20 min. ved 200°.
Skær brødet i tern og drys det over tomatblandingen.
Skær mozzarellaen i skiver og læg den over tomatblandingen.
Stil fadet i ovnen i yderligere 15 min.
Drys med friske basilikumblade og servér straks retten med en grøn salat.
Prøv også: Asiatiske kødboller med ris og grøntsager