Opskrift på Snickers-kage:
6 pers.
Ingredienser:
Kiksebund:
- 100 g saltede peanuts
- 100 g Bastogne-kiks
- 30 g smør
- En form på ca. 35 x 10 cm
Karamel:
- 300 g bløde karameller
- 1 dl piskefløde
- 1 knsp. salt
- 50 g saltede peanuts
Chokoladetop:
- 200 g mælkechokolade
- 1 dl piskefløde
Pynt:
- 25 g saltede peanuts
- 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde:
Kiksebund: Blend peanuts til fint mel i en blender. Hæld peanut-melet i en skål. Blend Bastogne-kiksene til krummer, og bland dem med peanut-melet.
Smelt smørret i en gryde, og vend det sammen med kiks og peanuts.
Fordel massen i en firkantet form, og sæt den i køleskabet.
Karamel: Varm forsigtigt karameller og fløde op i en gryde, indtil karamellerne er smeltet, og massen er ensartet. Tilsæt salt.
Fordel karamelmassen på den kolde kiksebund, og drys peanuts på.
Sæt tærten på køl igen.
Chokoladetop: Hak chokoladen groft, og læg den i en skål.
Bring langsomt fløden i kog, og hæld den over chokoladen.
Rør i chokolademassen, til den får en ensartet overflade, og chokoladen er smeltet.
Fordel chokolademassen over karamellen på kagen.
Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer.
Pynt: Drys saltede peanuts og flagesalt over Snickers-kagen lige inden servering.