Søde risengrødsboller

Fredag, 2. december 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
En rest risengrød i bolledejen giver dejligt svampet og blødt brød. Grøden kan også give ekstra smag og fylde til vafler eller bruges i en frisk kagecreme.

Opskrift på søde risengrødsboller

14 stk.

Ingredienser:

  • 20 g gær
  • 2½ dl lun mælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 325 g kold risengrød
  • 625 g hvedemel
  • 75 g blødt smør

Pynt:

  • 1 æg til pensling
  • ½ spsk. stødt kanel
  • 2 tsk. sukker

Fremgangsmåde:

Smuldr gær i lillefingervarm mælk. Rør sukker og salt i. Tilsæt risengrøden, og rør godt, til der ikke er flere klumper.

Ælt ⅔ af melet i, og dernæst det bløde smør. Ælt resten af melet i lidt ad gangen, indtil dejen har en sammenhængende og fast konsistens, men stadig er lidt klistret.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 40 minutter.

Form dejen til boller med fugtige hænder, og stil dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem.

Efterhæv bollerne i 40 minutter. Varm ovnen op til 200°.

Pynt: Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys kanelsukker på.

Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og lyder hule, hvis du banker i bunden af dem.