Sprøde kommenkiks

Fredag, 11. november 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
Et veldækket frokostbord bliver endnu mere indbydende, hvis du serverer lækkert friskbagt bagværk.

Opskrift på sprøde kommenkiks

70 stk.

Ingredienser:

  • 175 g hvedemel + lidt til udrulning
  • 125 g rugmel
  • ½ tsk. salt
  • 125 g koldt smør
  • 2 tsk. kommen
  • 1 tsk. fennikelfrø (kan udelades eller erstattes af kommen)
  • 1 tsk. mørk sirup
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 1 æg
  • 4 spsk. kold mælk

Fremgangsmåde:

Bland de 2 slags mel med salt, og hak smørret ind i det, til konsistensen er som rasp. Bland kommen, fennikelfrø, sirup og sesamfrø i.

Pisk ægget let sammen, og bland det med mælk. Saml hurtigt dejen med blandingen uden at ælte den, og lad den hvile indpakket i køleskabet i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 200°.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik den ud til kiks, f.eks. med en sjov udstikker eller med et glas. Du kan også bare skære dejen ud i firkanter.

Læg kiksene på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen én plade ad gangen i 7-10 minutter.

Afkøl kiksene helt på en rist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.