Urtevafler med rejer

Fredag, 2. september 2022Af Timm Vladimir. Foto: Columbus LethFoto: Columbus Leth
Med denne opskrift får du et velsmagende bud på, hvordan du kan pifte de velkendte vafler op med både urter, radiser og fjorrejer.

Opskrift på urtevafler med rejer

4 pers.

Urtevafler:

  • 50 g smør
  • 1½ dl sødmælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • ½ bundt purløg
  • ½ bundt frisk dild

Syltet rødløg:

  • 1 lille rødløg
  • 3 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. vand

Til servering:

  • 6 radiser
  • 150 g cremefraiche 38 %
  • 200 g pillede fjordrejer
  • ½ bundt frisk dild

Fremgangsmåde:

Syltet rødløg: Skær løget i tynde strimler. Vend dem med eddike, honning og vand i en skål, og lad dem trække i mindst 15 minutter.

Smelt smørret, og blend det i en blender i 2 minutter sammen med sødmælk, kærnemælk og æg. Rør mel, bagepulver og salt sammen, og hæld det i blenderen. Blend i 2 minutter. Skyl og hak urterne fint, rør dem i dejen, og lad den trække i 15 minutter. Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern.

Servering: Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel cremefraiche, syltet rødløg og fjordrejer på vaflerne. Top med radiser og plukket dild.