Sprøde urtevafler med fjordrejer og creme fraiche
Med denne opskrift får du et velsmagende bud på, hvordan du kan pifte de velkendte vafler op med både urter, radiser og fjorrejer. Velbekomme!
Af
Af Timm Vladimir. Foto: Columbus Leth

35 min
4 personer
Urtevafler
50 g smør
1½ dl sødmælk
1 dl kærnemælk
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ bundt purløg
½ bundt frisk dild
Syltede rødløg
1 lille rødløg
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
2 spsk. vand
Til servering
6 radiser
150 g creme fraiche 38 %
200 g pillede fjordrejer
½ bundt frisk dild
Fremgangsmåde
- Syltede rødløg Skær løget i tynde strimler. Vend dem med eddike, honning og vand i en skål, og lad dem trække i mindst 15 minutter.
- Smelt smørret, og blend det i en blender i 2 minutter sammen med sødmælk, kærnemælk og æg.
- Rør mel, bagepulver og salt sammen, og hæld det i blenderen. Blend i 2 minutter.
- Skyl og hak urterne fint, rør dem i dejen, og lad den trække i 15 minutter.
- Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern.
- Servering Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.
- Fordel creme fraiche, syltede rødløg og fjordrejer på vaflerne. Top med radiser og plukket dild.

Dessert & Kage
Langtidshævede belgiske vafler til brunch

Opskrifter