Urtevafler med rejer
Opskrift på urtevafler med rejer
4 pers.
Urtevafler:
- 50 g smør
- 1½ dl sødmælk
- 1 dl kærnemælk
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- ½ bundt purløg
- ½ bundt frisk dild
Syltet rødløg:
- 1 lille rødløg
- 3 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. vand
Til servering:
- 6 radiser
- 150 g cremefraiche 38 %
- 200 g pillede fjordrejer
- ½ bundt frisk dild
Fremgangsmåde:
Syltet rødløg: Skær løget i tynde strimler. Vend dem med eddike, honning og vand i en skål, og lad dem trække i mindst 15 minutter.
Smelt smørret, og blend det i en blender i 2 minutter sammen med sødmælk, kærnemælk og æg. Rør mel, bagepulver og salt sammen, og hæld det i blenderen. Blend i 2 minutter. Skyl og hak urterne fint, rør dem i dejen, og lad den trække i 15 minutter. Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern.
Servering: Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel cremefraiche, syltet rødløg og fjordrejer på vaflerne. Top med radiser og plukket dild.