Solbærkager med nødder og mandler

Søde solbærkager til at tage med på stranden eller i skoven
Af
af Redaktion

(8-10 kager)

Dej
125 g mel
75 g smør
75 g sukker
1 lille æg

Smuldr mel og smør, tilsæt sukker og æg og saml dejen. Vælg små muffinsforme eller store linseforme. Tryk dejen ud i formene og stil dem koldt, mens fyldet laves.

Fyld
75 g hasselnødder
50 g mandler
75 g rørsukker
75 g blødt smør
1 æg
100 g solbær

Rist nødderne på en tør stegepande, til skallen begynder at løsne sig. Læg nødderne på køkkenrulle og gnid skallen af. Hak nødder og mandler fint. Rør sukker, smør, nødder og mandler sammen og tilsæt ægget. Læg 1 god spsk. fyld i hver form og læg solbærrene øverst. Bag kagerne ved 200° på midterrillen ca. 20 min.

Tip: Kagerne kan fryses

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere retter her...
Små hindbærtærter
Dobbeltdækkere med rogn
Kyllingepirogger

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.