Gratis opskrift: Nemme og hurtige valnøddeboller

Her får du opskriften på en omgang nemme og lækre valnøddeboller. De tager ingen tid at lave, og de kan nydes både til morgen, eller de kan tages med i madpakken.
Af
af Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels
Nemme valnøddeboller
1 t og 50 min
16 stk
Valnøddeboller
25 g gær
3 dl vand
1 dl kærnemælk
2 spsk. valnøddeolie
50 g fintblendede valnødder
100 g hele valnødder
1 tsk. salt
200 g durummel
400 g stærkt hvedemel (f.eks. Gluten Blue Star)

Fremgangsmåde

  1. Rør alt sammen, undtagen hvedemelet der tilsættes lidt ad gangen.
  2. Ælt dejen helt igennem og lad den herefter hæve tildækket 1 time.
  3. Slå dejen ned og form den til ca. 16 boller og lad dem efterhæve 30 min.
  4. Bag valnøddebollerne i ca. 15-20 min. ved 200 grader. Kan fryses.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.