Citronstegte rodfrugter med løg og oliven
Disse citronstegte rodfrugter går som perfekt og mættende tilbehør til middagen, hvad end det er en gæstemiddag eller almindelig hverdagsmad. Velbekomme!
Af
Af: af Susanne Engelstoft Rasmussen

Dejlige citronstegte rodfrugter med løg og oliven.
Foto: Betina Hastoft
Annonce
30 min
4 personer
Citronstegte rodfrugter
½ kg kartofler
3 gulerødder
2 pastinakker
3 spsk. olivenolie
10 små perleløg (fra glas)
Små salvieblade
Fintrevet skal fra ½ usprøjtet citron
2 spsk. citronsaft
Små sorte oliven
1 håndfuld frisk citrontimian
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
TIP: Du kan også ovnstege rodfrugter og perleløg i ca. 30 min. ved 200°. Vend salvie, citron og oliven i, når der er 5 min. tilbage.
- Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.
- Varm olivenolie op på en pande og steg rodfrugter og perleløg på panden i ca. 20 min. ved jævn varme.
- Ryst og rør jævnligt i panden.
- Tilsæt salvieblade, revet citronskal, citronsaft og oliven og steg videre et par min.
- Krydr retten med citrontimian, salt og peber og server straks.

Dessert & Kage
Rodfrugtkage med mascarpone

Sund mad
Oksemørbrad med blommer og rodfrugtmos
Annonce








