Gratineret laks med rejer og asparges

Denne ret er tænkt som Mest protein, men kan med lethed ændres til Mest grønt og Mest tilbehør ved at justere på grønsags- og tilbehørsmængden
Af
af Redaktion
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

200 g fersk laks
1½ dl grønsagsbouillon
75 g aspargessnitter fra dåse
½ dl aspargesvand
1½ spsk. hvedemel
½ dl minimælk
50 g rejer
1 tsk. parmesanost
100 g gulerod

Pynt
Friskhakket persille

Tilbehør
150 g kartofler

Tænd ovnen på 175°. Kog og pil kartoflerne. Læg laksestykket i et lille, smurt ildfast fad. Hæld grønsagsbouillonen ved og krydr laksen med salt. Dæk fadet med sølvpapir og steg fisken i ovnen i ca. 10 min.
Tag fisken ud af ovnen og hæld bouillonen over i en lille gryde. Hæld vandet fra aspargessnitterne ned i gryden og ryst mel og mælk sammen til en jævning. Kog væsken op, pisk jævningen i sovsen og lad den koge igennem i ca. 5 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber. Fordel rejer og aspargessnitter oven på laksen og hæld sovsen hen over. Drys med parmesanost og stil fadet tilbage i ovnen. Gratiner retten i ca. 25 min., indtil laksen er gennemstegt og retten er gylden på overfladen. Skræl guleroden og skær den i tynde stave. Ved servering pyntes med friskhakket persille.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Fisk

150 g

150 g

200 g

Grønsager

300 g

200 g

175 g

Tilbehør

125 g

250 g

150 g

Kcal/ kJ

526/2200

590/2468

559/2338

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her (link fjernet)

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Kylling med peberfrugter og ris
Koriandergryde med rødbedesalat
Hyggetallerken

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.