Madtærte med ostefyld

Lækker madtærte bagt med rugmelsbund og med fyld af danbo og blå ost.
Af
af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger.
Madtærte med rugmelsbund med kommen eller fennikel samt fyld af danbo og blå ost. På toppen krydderurter, bladselleri og tomater.
Annonce
Annonce

Ingredienser til madtærte med ostefyld

(8 stk.)

Tærtedej:
1 tsk. kommen el. fennikelfrø
100 g rugmel
50 g hvedemel
½ tsk. salt
75 g koldt smør
1 lille æg

Fyld:
175 g danbo
3 dl cremefraiche
3 æg
75 g blå ost, f.eks. 
Castello el. Danablu

Pynt og tilbehør:
1 lille bdt. persille, 
purløg el. timian
Bladselleri, cherrytomater 
og/el. oliven

Alternativ til madtærte med ostefyld: Lakse-spinattærte med porrer

Fremgangsmåde

Tærtedej: Hak kommen eller fennikelfrø groft med en kniv. 
Bland dem med rugmel, hvedemel og salt. Skær smørret i tynde skiver og smuldr dem i melblandingen. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen. Rul den ud på et melstrøet bord og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm i diameter. 
Forbag bunden 15 min. ved 180°.

Fyld: Riv osten groft. Pisk cremefraiche, æg og revet ost sammen. Bred fyldet ud i den forbagte tærtebund. Skær den blå ost i små tern og drys den over tærten. Bag tærten endnu 20-30 min., til fyldet er fast og gyldenbrunt på toppen. Servér tærten lun og drys med krydderurter. Giv sprøde bladselleri, tomater og oliven til.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.