Opskrifter

Lækre karamelsnitter med knas og chokoladeovertræk

Fredag, 29. juli 2022Opdateret 13 timer sidenAf Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner
Her får du opskriften på en lækker og nem kiksekage med sødt karamelfyld og mørkt chokoladeovertræk. Perfekt til at stille den søde sult.
1 t
12 personer
Kiksebund
125g smør
80g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
180g hvedemel
Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk, 397g
2 spsk. lys sirup
40g smør
40g kokosmel
60g saltede peanuts
Overtræk
150g mørk chokolade
1½ dl cornflakes
1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Kiksebund Pisk smør, farin, vaniljesukker og salt til en cremet masse. Rør mel i.
  2. Tryk kiksemassen godt ud i bunden af et lille ovnfast fad (ca. 18 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
  3. Stil kiksebunden køligt i 20 minutter.
  4. Varm ovnen op til 175° varmluft (forbered karamelfyldet imens).
  5. Karamelfyld Opvarm kondenseret mælk, sirup og smør i en gryde til kogepunktet.
  6. Lad det koge ind til en gylden karamel ved middel varme i ca. 10 minutter. Bland kokosmel i.
  7. Fordel karamelfyldet på kiksebunden, tryk peanuts fast i overfladen, og bag kagen i ca. 25 minutter. Lad den afkøle helt.
  8. Overtræk Smelt chokoladen over vandbad.
  9. Rør knuste cornflakes i, og overtræk den afkølede kage.
  10. Drys flagesalt over, mens overtrækket stadig er flydende, og skær kagen ud i portionsstykker, når overtrækket har sat sig.