Sojaglaseret kylling med forårsløg

Saftig kylling møder sød, syrlig og krydret glasering i denne nemme hverdagsret. Perfekt serveret med jasminris og friske forårsløg på toppen.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Helena Priem
Sojaglaseret kylling med forårsløg
Annonce
30 min
4 personer
Sojaglaseret kylling med forårsløg:
4 kyllingebrystfileter
3 cm frisk ingefær
5 spsk. sojasauce
3 spsk. sød chilisauce
3 spsk. limesaft
2 spsk. flydende honning
2 spsk. vand
1½ spsk. smør til stegning
Tilbehør:
4 dl jasminris
Til servering:
4 forårsløg

Fremgangsmåde:

  1. Bank kyllingefileterne let flade, og snit tern i overfladen.
  2. Skræl og hak ingefær fint, og rør det sammen med sojasauce, sød chilisauce, limesaft, honning og vand.
  3. Smelt smørret på en pande, og brun kyllingefileterne i ca. 1 minut på hver side.
  4. Hæld en skefuld af sojamarinaden over hvert stykke kylling på panden, og steg videre i ca. 1 minut.
  5. Hæld resten af sojamarinaden på panden.
  6. Skru ned til middel varme, og steg kødet færdigt i yderligere 5-6 minutter, mens marinaden koger ind og tykner let – øs hyppigt marinade over undervejs for at sikre, at kødet stille og roligt bliver glaseret.

Tilbehør:

  1. Kog ris efter pakkens anvisning.

Servering:

  1. Skær de glaserede kyllingestykker i skiver, og anret dem oven på de kogte ris.
  2. Drys med finthakkede forårsløg, og servér.

TIP

Servér gerne ekstra grøntsager til retten, prøv f.eks. med ristede svampe, grønne asparges eller sprøde sukkerærter.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.