Opskrifter
Lækker tærte med hindbærmousse og mørk chokolade
Onsdag, 16. februar 2011Opdateret 1 time sidenaf Redaktion
Her får du opskriften på en skøn og sød dessert - nemlig en sød tærte med fyld af hindbærmousse. Bunden er smurt med mørk chokolade. Mums!

30 min
4 personer
Tærte med hindbærmousse
250 g desserttærtedej
¼ dl vand
50 g mørk chokolade
3-4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
250 g flødeost naturel - gerne light
400 g hindbær (evt. optøede frosne bær)
1 flaske Milda Cremefine 7%
20 g gelatinepulver
Fremgangsmåde
- Tilbered dessert-tærtedejen som anvist og rul den ud.
- Beklæd bunden af en springform med bagepapir og læg dessert-tærtedejen i bunden af springformen.
- Bag dejen i ovnen på 200°C i 12-15 minutter. Lad herefter tærtedejen køle helt af i springformen.
- Smelt chokoladen og smør den ud over den afkølede bund. Lad herefter chokoladen stivne.
- Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje til blandingen er hvid og luftig.
- Hindbærrene og flødeosten blendes sammen, og æggeblandingen tilsættes.
- Varm 1 dl. Milda Cremefine i en gryde og rør gelatinepulveret i. Hæld de resterende 1,5 dl. Milda Cremefine i hindbærmoussen.
- Bland under omrøring gelatineblandingen i hindbærmoussen.
- Pisk æggehviderne til en stiv masse og vend det i hindbærmoussen.
- Fordel blandingen på bunden. Dæk kagen til og stil den i køleskabet - gerne til dagen efter.
- Ved serveringen skær da forsigtigt hele vejen rundt om moussen og fjern siderne på springformen.
- Server evt. med friske hindbær.

Dessert & Kage
Portionsanrettet hindbærmousse med skumfiduser

Dessert & Kage
Rabarbertærte med mandelflager