Opskrifter

Citrusmarmelade med whisky

Fredag, 6. marts 2009af Redaktion
300 g citroner300 g appelsiner200 g mandariner200 g lime5 dl vand1 kg syltesukker ½ dl whisky el. lys romTIPSyltesukker er utrolig nemt og praktisk

300 g citroner
300 g appelsiner
200 g mandariner
200 g lime
5 dl vand
1 kg syltesukker
½ dl whisky el. lys rom





TIP

Syltesukker er utrolig nemt og praktisk til en mindre portion syltetøj/marmelade. En pakke syltesukker indeholder 1 kg samt alle de ingredienser, der behøves til hurtig syltning, sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og natriumbenzoat.

Vask frugterne grundigt og skræl dem. Skær det hvide af og skær både skræl og frugt i små stykker. Kog skal, frugtkød og vand under låg i 15 min. Tilsæt syltesukker og kog et par min. Tag gryden af varmen og skum godt.

Rør evt. whisky i og hæld marmeladen på skoldede glas.

Gem den et par dage og nyd den sammen med stærk ost eller ganske enkelt på ristet brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Mere marmelade...
Nem appelsinmarmelade
Nektarin-marmelade med pinjekerner
Appelsin-ingefær marmelade
Citronmarmelade