Løgsuppe med muslinger og ostebrød

Til dampning af muslinger er øl lige så godt som hvidvin
Af
af Redaktion

(4 pers.)

500 g løg
30 g smør
2 dl pilsner
1 l lys bouillon
1-2 fed presset hvidløg
Salt, peber
500 g frosne muslinger

Tø muslingerne op. Pil løgene, skær dem igennem på langs og skær dem i skiver. Svits løgene let gyldne i 10-15 min. i smørret ved mellemvarme og jævnlig omrøring. Tilsæt pilsner og bouillon og lad suppen koge ca. 15 min. under låg. Tilsæt muslingerne og varm dem igennem. Smag til med hvidløg, salt og peber og server suppen med varme ostebrød.

Ostebrød

(4 pers.)

4 skiver landbrød
100 g revet mellemlagret ost
1 æggeblomme
½ dl øl
½ tsk. paprika

Rist brødet på brødrister. Rør osten sammen med æggeblomme, pilsner og paprika. Fordel osteblandingen på brødene og gratinér dem i ovnen 3-4 min. under grill.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find masser af mad med promiller i her...

Find flere opskrifter her...
Ølmarineret torsk med sennepssauce
Nakkefilet i øl
Gris i øl




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.