Spinat-tomattærte med ricotta

Dejlig ret til 4 personer
Af
af Redaktion

(4 pers.)
20 min. + 45 min. i ovnen

Dej
120 g hvedemel
60 g groft mel
50 g smør
1 tsk. salt
Lidt koldt vand

Fyld
2-3 æg
250 g ricotta
400 g dampet spinat (evt. frossen - optøet)
1 hakket skalotteløg
300 g små cherrytomater
Salt og peber
100 g revet ost(f.eks. emmentaler)

Tilbehør
Lidt grøn salat

Saml dejen på en foodprocessor, rul den ud og læg den i en smurt tærteform. Forbag med en kant af alufolie ved 200° 10 min. Dræn spinaten for væde og rør æg, ricotta, spinat, løg, halverede tomater, salt og peber og ost sammen og kom i. Bag færdig ved 200° i 35-40 min. Serveres med salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Ricotta kan bruges til stort set alt – se bare Moderne Mammas opskrifter med ricotta

Find flere opskrifter her...
Pasta med røget laks og pesto
Tærte med svampe og kylling
Små lasagner med ricotta og tigerejer

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.