Opskrifter

Tre skønne kartoffelsalater

Lørdag, 31. maj 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Sommerens bedste kartoffelsalater! Gammeldags syrligsød kartoffelsalat er egentlig ikke med æble, men det giver sammen med lidt mindre eddike en god smag til både kartofler og løg. Servér en god stegt medisterpølse eller nogle andre kraftigt krydrede stegepølser til kartoffelsalaten.

Her finder du opskrifter på:

  • Varm kartoffelsalat
  • Græsk kartoffelsalat
  • Amerikansk kartoffelsalat

SE OGSÅ: Nem og lækker gæstemiddag

Opskrift på varm kartoffelsalat

(4 pers.)

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

1 kg faste kartofler
1 løg
1 rødløg
25 g smør
½ dl eddike
ca. 2 dl lys bouillon
1 æble
1-2 spsk. sukker
Salt og peber
1 bdt. purløg

Fremgangsmåde til varm kartoffelsalat

Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kom dem i en gryde og hæld vand ved, så det lige dækker. Tilsæt en lille sjat eddike og ½ tsk. salt og kog dem 10-12 min. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Skær æblet i skiver eller tern. Smelt smørret i en gryde og svits løgene et par min. - de må ikke blive brune. Tilsæt æble, eddike, bouillon, sukker, salt og peber og kog løgene møre under låg.

Vend kartoffelskiverne i og varm dem igennem. Tilsæt mere bouillon eller vand, hvis kartoffelsalaten ikke virker fugtig nok. Bland rigeligt med hakket purløg i.

Opskrift på græsk kartoffelsalat

(4 pers.)

800 g kogte, kolde kartofler
2 æg
2 spsk. citronsaft
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1½ tsk. salt
1 spsk. friskhakket oregano el. 1 tsk. tørret
2 spsk. hakket persille
8-10 sorte oliven

Fremgangsmåde til græsk kartoffelsalat

Skær kartoflerne i tern. Kog æggene hårde, pil og hak dem. Pisk olie, citronsaft, salt, oregano og persille sammen. Skær olivene i skiver. Vend kartoffelskiver, oliven og æg i marinaden og lad salaten trække et par timer inden serveringen. Pynt med snittet oregano og purløg.

Opskrift på amerikansk kartoffelsalat

(4 pers.)

800 g kogte kolde kartofler
6-7 radiser
½ agurk
150 g bacon

Sauce
200 g flødeost med urter el. rygeost
2 dl cremefraiche
1 dl fløde el. mælk
Citronsaft
Salt og peber
Sukker

Pynt
Snittet purløg

Fremgangsmåde til amerikansk kartoffelsalat

Skær kartofler og radiser i skiver og agurken i tern. Skær baconen i tern. Rist baconternene sprøde på panden og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Rør saucen sammen og smag den til med salt, peber og sukker. Bland salaten og drys bacon og purløg over.

SE OGSÅ: Tre fyldige middagssalater


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.