Lækker tysk kartoffelsalat - perfekt til makrel eller schnitzel
Her er en kartoffelsalat, som med sin kraftige smag er perfekt til røget makrel, pebermakrel eller hvidløgsmakrel.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

2 t og 20 min
4 personer
Kartoffelsalat
1 kg kartofler
1-2 rødløg
1 bdt. purløg
1 bdt. dild
1 dl kapers
Salatsauce
4 dl vand
3 spsk. mel
½ dl æblevineddike
2-3 spsk. sukker
Salt, kværnet peber
½ dl rapsolie
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne og lad dem dryppe af.
- Skyl dem under koldt vand og skær dem i ganske store stykker.
- Pil og hak løgene.
- Bland kartofler og det meste af løgene i en skål.
- Salatsauce Pisk vand og mel sammen i en gryde og kog det op under piskning, til det jævner. Kog 1 min. og tag gryden fra varmen.
- Krydr med æbleeddike, sukker, salt og peber og rør olie i.
- Hæld den varme sauce over kartoflerne.
- Lad salaten køle af på køkkenbordet et par timer.
- Hak purløg og dild.
- Vend det meste i salaten og drys resten over.

Hovedretter
Sprøde fiskefrikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat

Hjemmebag| Galleri