Lækker tysk kartoffelsalat - perfekt til makrel eller schnitzel

Her er en kartoffelsalat, som med sin kraftige smag er perfekt til røget makrel, pebermakrel eller hvidløgsmakrel.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Nem og gratis opskrift: Tysk kartoffelsalat
2 t og 20 min
4 personer
Kartoffelsalat
1 kg kartofler
1-2 rødløg
1 bdt. purløg
1 bdt. dild
1 dl kapers
Salatsauce
4 dl vand
3 spsk. mel
½ dl æblevineddike
2-3 spsk. sukker
Salt, kværnet peber
½ dl rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne og lad dem dryppe af.
  2. Skyl dem under koldt vand og skær dem i ganske store stykker.
  3. Pil og hak løgene.
  4. Bland kartofler og det meste af løgene i en skål.
  5. Salatsauce Pisk vand og mel sammen i en gryde og kog det op under piskning, til det jævner. Kog 1 min. og tag gryden fra varmen.
  6. Krydr med æbleeddike, sukker, salt og peber og rør olie i.
  7. Hæld den varme sauce over kartoflerne.
  8. Lad salaten køle af på køkkenbordet et par timer.
  9. Hak purløg og dild.
  10. Vend det meste i salaten og drys resten over.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.