Opskrifter

Chokolade-cheesecake

Fredag, 29. august 2014af All Over Press
Glutenfri: Hvis du bruger kiks uden gluten til bunden, kan chokolade-cheesekagen også spises af glutenallergikere

Opskrift på chokolade-cheesecake

(8-10 stk)

Bund
200 g chokolade-cookies
75 g smør

Fyld
150 g mørk chokolade 70%
250 g kvark
300 g flødeost
2 æg
¾ dl rørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
2 dl piskefløde
25 g mørk chokolade 70%
Friske bær

Vild med kager

Hvis du - ligesom os - elsker kage, så vær med i vores kageunivers 'Jeg elsker kage' på Facebook - se mere her

Knus cookierne fint. Smelt smørret og kom kagekrummerne i og rør, til smørret er opsuget. Tryk massen ud i en form på ca. 13 x 35 cm, gerne med løs bund. Dejen skal gå lidt op ad siderne. Sæt formen i køleskabet ca. 30 min. Forbag bunden nederst i ovnen 8-10 min. ved 175º.

Fyld: Smelt chokoladen over vandbad eller i en mikroovn. Rør kvark og flødeost sammen. Rør æggene i ét ad gangen og rør massen glat og jævn. Tilsæt sukker og vaniljesukker, rør den let afkølede chokolade i under omrøring i en fin stråle. Fordel fyldet over tærtebunden og bag den nederst i ovnen ved 150º i ca. 40 min. Lad den køle af og sæt den derefter i køleskabet 3-4 timer. Tag kagen ud af formen og pynt den med flødeskum, høvlet chokolade og friske bær lige inden serveringen.

TIP: Kagen bliver kun bedre af at stå et døgn i køleskabet.




Har du mere lyst til muffins? Se vores store galleri med opskrifter på massevis af muffins her




Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.