Clafoutis (kirsebærtærte)
Ingredienser til clafoutis (kirsebærtærte)
(4 pers.)
300 g udstenede kirsebær - friske, syltede el. optøede frosne
Creme
¼ l mælk
3 æggeblommer
75 g sukker
1 tsk. majsstivelse
Mandelcreme
100 g mandelmel el. meget finthakkede mandler
100 g flormelis
½ tsk. majsstivelse
100 g blødt smør
2 æg
Fremgangsmåde
Creme: Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en tykbundet gryde. Pisk majsstivelse og mælk i og varm det til lige ved kogepunktet under piskning. Tag gryden fra varmen. Drys lidt sukker over cremen, så den ikke trækker skind.
Mandelcreme: Bland mandler, flormelis og majsstivelse. Rør det bløde smør i og rør æggene i. Bland de to slags cremer og vend kirsebærrene i.
Kom blandingen i et velsmurt tærtefad. Bag kagen ca. 40 min. ved 180° på midterrillen.
Servér kagen lun med flødeskum pisket med vanilje eller vaniljeis til.
Tip: Clafoutis kan laves med alle mulige frugter, æbler, pærer, solbær, rabarber eller blommer. Kun fantasien sætter grænser.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Små bærtærter med kokos
Kirsebæris