Opskrifter
Dadelkage med smørkaramel
Onsdag, 15. oktober 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Dadlerne gør kagen svampet, og kombineret med den letsaltede karamel bliver kagen den rene konfekt. Kagen kan fryses, men vent med fyldet til den skal serveres
Opskrift på Dadelkage med smørkaramel til ca. 12 personer.
1 t og 5 min
12 personer
Kage
175 g udstenede dadler
3 dl vand
1 tsk. natron
75 g smør
175 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Karamelsovs
100 g sukker
35 g smør
½ dl piskefløde
1 nip salt
Fyld og pynt
2 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
Lidt vaniljekorn
75 g flødekarameller
Fremgangsmåden til dadelkagen
- Kom dadler, vand og natron i en gryde og bring det til lige under kogepunktet og sluk.
- Blend dadlerne groft, når de er let afkølede.
- Pisk smør og sukker luftigt, tilsæt vaniljesukker og æg ét ad gangen, mens der piskes.
- Sigt mel og bagepulver i dejen skiftevis med dadlerne og væsken fra gryden.
- Fold det grundigt rundt.
- Kom dejen i en beklædt springform og bag den ved 180° i 55 min.
Karamelsovs
- Smelt sukkeret i en gryde og sluk, så snart det gyldner.
- Tilsæt smørret under grundig omrøring, justér konsistens med fløde og salt og rør, til sovsen er glat, og afkøl den.
Creme
- Pisk flormelis med fløde, smag til med vaniljekorn og sæt cremen på køl.
- Flæk den afkølede kage og læg den sammen med cremen.
- Hæld karamelsovsen over.
- Hak flødekaramellerne fint og pynt kagen med dem.
Tip
Kagen kan sagtens holde 1-2 dage. Det bliver den faktisk bare bedre af.