Fastekringler
Ingredienser til fastekringler
(Ca. 14-16 stk.)
2½ dl mælk
25 g gær
100 g smør
Ca. 450 g hvedemel
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. kommen
Pensling
Sammenpisket æg
Kommen
Fremgangsmåde til fastekringler
Lun mælken. Rør gær og mælk glat. Smuldr smørret i melet og tilsæt gærvæsken. Kom sukker, salt og kommen i og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning tildækket og lunt ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i 14-16 stykker. Tril stykkerne i lillefingertykke stænger og form dem til kringler. Læg kringlerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt mindst ½ time.
Pensl med æg og klap kringlerne med kommen, så de hænger fast.
Bag dem 15-18 min. ved 200° på ovnens midterrille. Afkøles på en rist.
Tip: I mange gamle opskrifter efterhæves kringlerne 1-2 min. i en gryde kogende vand. Læg en kringle ad gangen på en hulske og sænk den ned i det kogende vand.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.Se vores muffins her
Find flere opskrifter her...
Gammeldags fastelavnsboller og strutter
Fastelavnsboller med creme
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)