Festkringle
(15-20 pers.)
125 g smør
50 g gær
4 dl mælk
1 æg
1 dl sukker
Et nip salt
½ tsk kardemomme
Ca. 11 dl hvedemel
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fyld
½ l kagecreme
2 dl æblemos
1 dl tørrede æbleskiver
Pynt
Sammenpiskede æg
Perlesukker
Mandelflager
Hvid glasur
Smelt smørret og kom mælken i, lad det bliver fingervarmt. Rør gæren ud i mælken og rør ægget i. Rør salt og kardemomme i, ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er fast og næsten slipper skålen. Dæk skålen med plast og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.
Skær æblerne i små stykker og bland dem med æblemosen, lad det trække lidt. Rør kagecremen efter anvisning på pakken. Hæld dejen ud på bordet og tril den til en lang pølse. Rul dejen ud til en plade på 50 x 60 cm. Smør kagecremen ud over dejen og fordel æblemosen ovenpå. Rul dejen sammen og læg den på en papirbeklædt bageplade med samlingen nedad. Form til en kringle. Skær snit i dejen og lad kringlen hæve i ca. 20 min. Pensel med sammenpisket æg og strø perlesukker og mandelspåner over. Bag kringlen nederst i ovnen ved 200° i ca. 20 min. Rør en hvid glasur af flormelis og lidt vand og dekorer kringlen med den.
Tip: Hvis det er svært at håndtere den lange dejpølse, kan du dele den i to og lægge dem helt tæt sammen på pladen.
Bageopskrift: Aase Dotterud
SØD SERVERING
Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Toszamazariner
Kokoskager med syltetøj
Peberkager
23 fristende og flotte konditorkager
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)