Fragilité med nougat-moccacreme
Ingredienser til fragilité med nougat-moccacreme:
(12 personer)
- 4 æggehvider
- 1 nip salt
- 125 g sukker
- 150 g hasselnøddekerner
- 100 g blød nougat
- 100 g blødt smør
- 100 g flormelis + til drys
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- ½ dl stærk, kold friskbrygget kaffe
- Evt. rød skovsyre
Se også: Stor fragilité med rabarberfløde
Fremgangsmåde:
Bland æggehvider og salt. Pisk sukker i lidt ad gangen, og pisk i 8-10 minutter, til det bliver stift. Mal hasselnødderne til mel i en foodprocessor, og vend det forsigtigt i æggehvidemassen. Læg bagepapir på 2 bageplader, og fordel marengsmassen i 2 firkanter på ca. 30 x 20 cm.
Prøv også: Lagkage med nougatcreme
Bag marengsbundene ved 170° varmluft i ca. 20 minutter. Marengsen skal være gylden, fast og give efter ved et let tryk. Lad bundene afkøle helt. Riv nougat groft, og bland den med smør og flormelis til en glat masse. Rør æggeblommerne i lidt efter lidt. Pisk kold kaffe i cremen.
Se også: Pærer ned nougatcreme
Del hver bund i 2 lige store stykker på den brede led. Læg kagen sammen med en marengsbund nederst og øverst, og ca. 1⁄3 af cremen i hvert lag. Sæt fragilitéen på køl eller i fryseren i mindst 2 timer. Opbevar kagen køligt, indtil den skal spises.
Prøv også: Hasselnødde-kaffekage
Skær kagen i portionsstykker, og drys med flormelis umiddelbart inden servering. Pynt evt. med skovsyre.
Kagen holder sig frisk selv efter mange uger i fryseren, så du kan sagtens lave den i god tid.
Se også: Mokka-hasselnøddekage