Frossen jordbær-chokolade vacherin
(12 pers.)
Marengs
4 æggehvider
150 g sukker
150 g flormelis
15 g majsstivelse
150 g blendede nødder el. usaltede pistacienødder
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
Jordbærsorbet
250 g frosne jordbær
120 g sukker
Saften af 1 appelsin
Chokoladeis
4 æggeblommer
½ l sødmælk
80 g sukker
200 g mørk chokolade
Pisk æggehviderne, til de har bløde toppe, og tilsæt sukker lidt ad gangen, til det er sejt. Fold sigtet flormelis og majsstivelse i sammen med blendede nødder og appelsinskal. Fordel i 3 forede lagkage- eller springforme, så du får 3 bunde. Bages ved 100° i 1-1½ time. Afkøles og kan opbevares i dåse nogle dage.
Kog jordbær, sukker og appelsinsaft sammen i en gryde i 5 min. Afkøl, blend og frys under omrøring. Den skal kommes halvfrossen i kagen.
Pisk æggeblommer med halvdelen af sukkeret. Bring mælken i kog med resten af sukkeret. Hæld mælken i æggene under piskning og varm op til 80°, så det jævner. Må ikke koge. Hak chokoladen fint og smelt den ved at hælde den meget varme æggesovs over. Fryses under omrøring. Skal også halvfrossen i kagen.
Læg en bund i en springform, kom chokoladeisen over. Læg en ny bund, så jordbærisen og slut med den sidste bund. Drys med flormelis. Hvis den ikke skal serveres med det samme, sættes den i fryseren og tages ud ½ time før den skal serveres.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere gode lagkager...
Marengslagkage
Lagkage med nougat