(24 stk.)
75 g flormelis
500 g sukker
1 spsk. flydende glucose (specialbutikker)
2 spsk. gelatinepulver
2 æggehvider
2 tsk. vaniljeekstrakt
Tilbehør
Mørk, smeltet chokolade.
Opløs alm. sukker, glucose og 2 dl vand i en gryde over middel varme, til sukkeret er opløst. Bring så i kog og kog uden omrøring i ca. 5 min., til væsken når 120°. Afkøl straks i koldt vandbad. Put gelatinepulveret i 2 dl vand og opløs det ved svag opvarmning. Bland gelatinen i sukkerlagen. Pisk æggehviderne meget stive og fortsæt piskningen, mens den varme, men ikke brændende, sirup tilsættes. Pisk i 10 min. Fold vaniljen i og fordel massen i en 18 x 25 x 4 cm stor form, der er foret med fugtet flormelisdrysset bagepapir. Lad det afkøle 1 time. Skær i firkanter og vend i resten af flormelissen. Ved servering dyppes i smeltet chokolade.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Banan-chokoladekopper
Kærnemælksfromage med hindbær
Flødeboller
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)