Opskrifter

Nem kærnemælksfromage med jordbær og knas

Søndag, 21. juli 2013Opdateret 8 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på en fin og dejlig sommerdessert med søde jordbær. Kærnemælksfromagen er et skønt twist på den klassiske version med citron.
1 t og 10 min
4 personer
Kærnemælksfromage
1 dl piskefløde
2 blade husblas
50 g sukker
30 g æggeblomme
1 g salt
1 ½ dl kærnemælk
¼ dl citronsaft
250 g jordbær
12 kammerjunkere
2 spsk. frysetørrede jordbær
Evt. 1 spsk. pop-sukker

Fremgangsmåde

  1. Pisk fløden, så den lige sætter sig.
  2. Udblød husblassen i koldt vand.
  3. Pisk æggeblommer, sukker og salt helt luftigt, det tager ca. 5 min.
  4. Lun kærnemælken forsigtig op. Må ikke komme over 60º, så skiller den.
  5. Vrid husblassen let, smelt den i kærnemælken og vend den i æggeblommerne.
  6. Tilsæt citronsaft og til sidst den let piskede flødeskum.
  7. Stil fromagen på køl og rør undervejs.
  8. Anret med jordbærskiver og kammerjunkere i høje glas, kom fromagen over og pynt med frysetørrede jordbær og evt. pop-sukker.