Opskrifter

Lækker tærte med hindbærmousse og mørk chokolade

Onsdag, 16. februar 2011Opdateret 6 timer sidenaf Redaktion
Her får du opskriften på en skøn og sød dessert - nemlig en sød tærte med fyld af hindbærmousse. Bunden er smurt med mørk chokolade. Mums!
30 min
4 personer
Tærte med hindbærmousse
250 g desserttærtedej
¼ dl vand
50 g mørk chokolade
3-4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
250 g flødeost naturel - gerne light
400 g hindbær (evt. optøede frosne bær)
1 flaske Milda Cremefine 7%
20 g gelatinepulver

Fremgangsmåde

  1. Tilbered dessert-tærtedejen som anvist og rul den ud.
  2. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og læg dessert-tærtedejen i bunden af springformen.
  3. Bag dejen i ovnen på 200°C i 12-15 minutter. Lad herefter tærtedejen køle helt af i springformen.
  4. Smelt chokoladen og smør den ud over den afkølede bund. Lad herefter chokoladen stivne.
  5. Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje til blandingen er hvid og luftig.
  6. Hindbærrene og flødeosten blendes sammen, og æggeblandingen tilsættes.
  7. Varm 1 dl. Milda Cremefine i en gryde og rør gelatinepulveret i. Hæld de resterende 1,5 dl. Milda Cremefine i hindbærmoussen.
  8. Bland under omrøring gelatineblandingen i hindbærmoussen.
  9. Pisk æggehviderne til en stiv masse og vend det i hindbærmoussen.
  10. Fordel blandingen på bunden. Dæk kagen til og stil den i køleskabet - gerne til dagen efter.
  11. Ved serveringen skær da forsigtigt hele vejen rundt om moussen og fjern siderne på springformen.
  12. Server evt. med friske hindbær.