Marengskage med Baileys-creme
(8 pers.)
Marengs
4 æggehvider
220 g sukker
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. hvidvinseddike
Kornene af ½ vaniljestang
Fyld
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2 dl mælk
½ dl piskefløde
Kornene af ½ vaniljestang
2 dl Baileys
1 dl piskefløde pisket til skum
Begynd med marengsen. Pisk æggehviderne halvfaste og tilsæt sukkeret ad 3-4 omgange, mens du pisker. Pisk eddike og majsstivelse i og til sidst vaniljen. Smør et tyndt lag marengs ud på hele bagepladen på bagepapir og bag i 1 time og 15 min. ved 110° alm. ovn. Mens den endnu er varm, skæres kagen i 3 stykker, så man kan lægge dem sammen til en aflang kage. Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse, mælk, vanilje og ½ dl piskefløde i en gryde og bring langsomt i kog. Tag af varmen og pisk Baileys i. Pisk fløden til skum og fold den i den afkølede creme. Læg den lagvis med marengs og drys med flormelis.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flefe julelækkerier...
Cognactrekanter og skaller med orangemarcipan
Gløgg og æblegær-tærte
Engelsk plumkage
Flere lækre juleopskrifter fra magasinet mad HER (link fjernet).