Nemme solbærsnitter med glasur og krymmel
Prøv disse solbærsnitter i stedet for den klassiske hindbærsnitte. Du kan også prøve dig frem med andre slags marmelade, hvis du ikke er til solbær.
Af
af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger

50 min
8 stk
Solbærsnitter
180 g hvedemel
75 g flormelis
1 tsk. bagepulver
125 g smør
125 g tyk solbærmarmelade
Glasur
150 g flormelis
2 spsk. kogende vand
Evt. 2 spsk. krymmel
Fremgangsmåde
- Bland mel, flormelis og bagepulver sammen.
- Tilsæt smør i små stykker og ælt det hele hurtigt sammen til en blød dej.
- Klap dejen ud til en firkant, pak den ind i køkkenfilm og lad den hvile 30 min. i køleskabet.
- Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 x 35 cm.
- Skær kanterne lige hele vejen rundt.
- Skær dejen igennem på langs, så du får to lige store stykker.
- Læg dejen på bagepapir med lidt mellemrum. Bag bundene i ca. 10 min. ved 180°, til de er lysebrune i kanten. Lad dem køle af.
- Smør solbærmarmeladen ud på den ene bund og læg den anden ovenpå.
- Rør en glasur af flormelis og vand og smør det ud over kagen.
- Drys krymmel på glasuren, mens den endnu er våd. Lad glasuren stivne.
- Skær solbærsnitterne ud i lidt skrå stykker. Brug en stor, skarp kniv og skær dem ud i faste hug.

Dessert & Kage
Solbærsnitter med hjemmelavet mørdej og sød glasur

Dessert & Kage