Nemme solbærsnitter med glasur og krymmel

Prøv disse solbærsnitter i stedet for den klassiske hindbærsnitte. Du kan også prøve dig frem med andre slags marmelade, hvis du ikke er til solbær.
Af
af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger
Nemme solbærsnitter med glasur og krymmel
50 min
8 stk
Solbærsnitter
180 g hvedemel
75 g flormelis
1 tsk. bagepulver
125 g smør
125 g tyk solbærmarmelade
Glasur
150 g flormelis
2 spsk. kogende vand
Evt. 2 spsk. krymmel

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, flormelis og bagepulver sammen.
  2. Tilsæt smør i små stykker og ælt det hele hurtigt sammen til en blød dej.
  3. Klap dejen ud til en firkant, pak den ind i køkkenfilm og lad den hvile 30 min. i køleskabet.
  4. Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 x 35 cm.
  5. Skær kanterne lige hele vejen rundt.
  6. Skær dejen igennem på langs, så du får to lige store stykker.
  7. Læg dejen på bagepapir med lidt mellemrum. Bag bundene i ca. 10 min. ved 180°, til de er lysebrune i kanten. Lad dem køle af.
  8. Smør solbærmarmeladen ud på den ene bund og læg den anden ovenpå.
  9. Rør en glasur af flormelis og vand og smør det ud over kagen.
  10. Drys krymmel på glasuren, mens den endnu er våd. Lad glasuren stivne.
  11. Skær solbærsnitterne ud i lidt skrå stykker. Brug en stor, skarp kniv og skær dem ud i faste hug.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.