Orangeflødeboller
Ingredienser til orangeflødeboller
(8 stk.)
1 usprøjtet appelsin
50 g marcipan
1 spsk. flormelis
1 blad husblas
1½ pasteuriseret æggehvider
1 tsk. vaniljesukker
1 dl flormelis
300 g mørk chokolade
Evt. orangekrymmel til pynt
Fremgangsmåde
Riv appelsinen fint og pres saften af den. Ælt marcipanen med 1 tsk. appelsinsaft og flormelis. Rul marcipanen ud i ca. 2 mm's tykkelse og udstik 8 cirkler med en 4 cm's udstikker. Bag marcipancirklerne ved 200° i 8 min. og lad dem køle helt af. Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved. Pisk hviderne stive med flormelis og revet appelsinskal og tilsæt husblassen, mens der piskes. Vent, til hviderne begynder at sætte sig, kom dem i en sprøjtepose, sæt en top på hver bund og stil dem i fryseren. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, pynt evt. med lidt orangekrymmel og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Opskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Flødeboller med pistacie
Moccamums
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)