Opskrifter
Rugbrødslagkage med friske bær og flødeskum
Fredag, 5. august 2011Opdateret 13. majaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du et super alternativ til de klassiske lagkagebunde. Måske er det i denne weekend, du skal afprøve den lækre lagkage med hindbær?

35 min
6 personer
Bunde (2 stk.)
3 æg
160 g sukker
3 tykke skiver rugbrød (eller 4 alm. skiver)
1 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld
3-400 g hindbær
Ca. 50 g sukker
2 dl piskefløde
100 g finthakket eller groftrevet chokolade
Evt. lidt hakkede mandler
Fremgangsmåde
- Del æggene i blommer og hvider.
- Pisk blommerne med sukker, til det er meget lysegult, riv rugbrødet og rør det i dejen sammen med mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver, der alt sammen sigtes over dejen.
- Æggehviderne piskes stive og foldes i dejen.
- Bages i smurte lagkageforme eller springforme ved 200° i 15-20 min.
- Når lagkagebundene er bagt, skal de køle af.
- Kom sukkerdryssede hindbær mellem lagene og kom flødeskum omkring kagen.
- Drys med revet chokolade og mandler.

Dessert & Kage
Lagkage med browniebunde og saltkaramel

Dessert & Kage
Sommerlagkage med kirsebær