Rugbrødslagkage med friske bær og flødeskum
Her får du et super alternativ til de klassiske lagkagebunde. Måske er det i denne weekend, du skal afprøve den lækre lagkage med hindbær?
 Af 
af Helle Brønnum Carlsen 

Dejlig rugbrødslagkage med friske bær og flødeskum. En skøn sommerdessert!
Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
35 min
6 personer
Bunde (2 stk.)
3 æg 
160 g sukker
3 tykke skiver rugbrød (eller 4 alm. skiver)
1 spsk. mel 
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld
3-400 g hindbær  
Ca. 50 g sukker 
2 dl piskefløde
100 g finthakket eller groftrevet chokolade 
Evt. lidt hakkede mandler
Fremgangsmåde
- Del æggene i blommer og hvider.
 - Pisk blommerne med sukker, til det er meget lysegult, riv rugbrødet og rør det i dejen sammen med mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver, der alt sammen sigtes over dejen.
 - Æggehviderne piskes stive og foldes i dejen.
 - Bages i smurte lagkageforme eller springforme ved 200° i 15-20 min.
 - Når lagkagebundene er bagt, skal de køle af.
 - Kom sukkerdryssede hindbær mellem lagene og kom flødeskum omkring kagen.
 - Drys med revet chokolade og mandler.
 

Dessert & Kage
Lagkage med browniebunde og saltkaramel

Dessert & Kage
Sommerlagkage med kirsebær
Annonce








